Rolgordijnen: alle verschillende rolgordijnen op een rijtje

Naast de gewone rolgordijnen zijn toch wel de rolgordijnen populair. Ze zijn makkelijk schoon te maken en zien er overwegend strak uit in het geheel van de woning. Daarnaast zijn ze ook nog eens kindvriendelijk. Er zijn zo veel verschillende keuzes dat er altijd wel wat moois tussen zit voor in jouw woning. Wij hebben alle verschillende rolgordijnen op een rijtje gezet.

De rolgordijnen die we gaan bespreken in deze blog zijn:

  • Licht doorlatende transparante rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Kiepkantelraam rolgordijnen
  • Transparante rolgordijnen
  • Verduisterende rolgordijnen
  • Elektrische rolgordijnen
  • Dakraam rolgordijnen
  • Vochtwerende rolgordijnen

Door al deze verschillende rolgordijnen wordt de keuze misschien alleen maar moeilijker. Echter is er voor iedere rolgordijn wel een aparte functie. Zodra je de functie van het rolgordijn weet is de keuze een stuk makkelijker.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Dit zijn rolgordijnen die perfect zijn als je wat meer licht in je woning wil, maar ook je privacy wil behouden. Daarnaast laten ze licht door, maar zijn ze wel UV-protectie. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het verbranden als je lekker een dagje bij het raam zit.

Duo rolgordijnen

Dit is een variant die niet te vergelijken is met gewone stoffen van rolgordijnen. Ze zijn voorzien van een dubbele laag. Je kan kiezen uit verschillende duo rolgordijnen, zo kan je kiezen voor privacy met veel licht, weinig licht en privacy en natuurlijk. Dichte voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Ook kan je een duo-rolgordijn op maat laten maken als je dat wil.

Kiepkantelraam rolgordijnen

Dit zijn rolgordijnen die gemaakt zijn met een smartfitsysteem. Zo hoef je ze niet in het kozijn te boren. Ideaal voor wanneer je een kantelraam hebt. Zo kan die nog steeds open zonder problemen.

Transparante rolgordijnen

Het gaat bij deze rolgordijnen om een dunnere stof. Je kan door deze stof heen kijken, maar het zal je toch beschermen tegen de zon. Deze rolgordijnen zijn perfect voor achter het huis waar privacy minder belangrijk is, maar je toch de tuin in wil kunnen kijken.

Verduisterende rolgordijnen

Natuurlijk staan de verduisterende rolgordijnen in het lijstje van beste rolgordijnen. Wanneer jij een donkere ruimte wil creëren bijvoorbeeld in jouw slaapkamer dan kies je het beste voor verduisterende rolgordijnen.

Elektrische rolgordijnen

Ben je iemand die liever niet constant heen en weer loopt om de gordijnen goed te doen dat is dit perfect. Zo kan je elektrische gordijnen gemakkelijk bedienen zonder je hand ervoor te hoeven omdraaien. Je hebt natuurlijk keuze uit allerlei verschillende stoffen en materialen.

Dakraamrolgordijnen

Bij een dakraam is het belangrijk dat het rolgordijn blijft plakken tegen het raam. Dit kan doordat hij boven en onder vastzit aan het raam in plaats van het kozijn. Hierdoor kan je mooi schaduw creëren in je woning zonder al te veel problemen.

Vochtwerende rolgordijnen

Bij dit soort rolgordijnen denken we natuurlijk aan de badkamer of het washok. Hier kan vocht ontstaan en je wil er ten alle tijden voor zorgen dat je de ruimte vrij houdt van schimmels. Afnemen van jouw rolgordijnen is daarom slim, maar je wil er ook voor zorgen dat het niet te vochtig wordt. Dit soort Rolgordijnen helpen daar aanzienlijk bij.

Benieuwd hoe je jouw rolgordijnen straks moet gaan schoonmaken? Lees dan dit artikel eens!