silver colored ring with clear gemstone and white pearl

Zo kan je je oude sieraden gemakkelijk verkopen

Stuit je tijdens het opruimen op een aantal oude sieraden? Dan kun je ze gewoon weer op dezelfde plek terugleggen. Wanneer je ze niet meer draagt, blijven ze hier waarschijnlijk net zolang liggen tot je opnieuw gaat opruimen. Daarom kun je er beter afstand van nemen. Gooi ze niet weg, maar verkoop ze. De verkoop van oude sieraden kan je namelijk een leuk geldbedrag opleveren. Bang dat het je veel tijd en moeite kost om oude sieraden te verkopen? Dat is nergens voor nodig. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je jouw oude sieraden gemakkelijk verkoopt.

Bepaal hoeveel de sieraden waard zijn
Sommige mensen denken dat alle oude sieraden geld waard zijn, maar dat is niet het geval. Bied ze daarom pas te koop aan als je weet hoeveel jouw oude sieraden waard zijn. Het probleem is alleen dat de meest mensen geen idee hebben hoe zij de waarde van sieraden achterhalen. De kans is groot dat jij je hiervoor tot het internet richt. Mogelijk ga je online op zoek naar de prijs die andere mensen voor vergelijkbare sieraden vragen. Is er niets te vinden? Dan kom je mogelijk manieren tegen om zelf de prijs van oude sieraden vast te stellen.

Laat oude sieraden taxeren
Alhoewel je online manieren tegenkomt om de waarde van oude sieraden te bepalen, is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan. Je moet namelijk verstand hebben van sieraden om in te kunnen schatten hoeveel ze waard zijn. Ga je toch zelf aan de slag? Dan stel je mogelijk een veel lagere waarde vast. Laat oude sieraden daarom taxeren door een professional. Wanneer het om een sieraad van goud of zilver gaat, kun je hiermee langsgaan bij een goudexpert.

Zit er geen goudexpert in de buurt? Dan richt jij je mogelijk tot het internet. Hier kom je verschillende partijen tegen die oude sieraden kunnen taxeren. Ga niet met de eerste beste partij in zee, maar kijk hoe zij een taxatie uitvoeren. Kies bijvoorbeeld nooit voor een partij die je vraagt jouw oude sieraden op te sturen. Neem jouw sieraden liever mee naar een fysieke vestiging van bijvoorbeeld Goudwisselkantoor. Hier mag je zelf aanwezig zijn bij de taxatie, waardoor je altijd zicht houdt op jouw oude sieraden. Dit is niet het geval als je ze opstuurt voor een taxatie. Je weet bovendien direct hoeveel je voor jouw sieraden kunt vragen als je fysiek bij een goudexpert langsgaat.

Hoe vind je een koper?
Als je weet hoeveel jouw oude sieraden waard zijn, kun je bepalen of het interessant is om ze te verkopen. Is dit het geval? Ga dan op zoek naar een verkoper. Als je jouw goud hebt laten taxeren, hoef je hier niet lang naar te zoeken. Als blijkt dat de sieraden van goud of zilver zijn, kun je ze namelijk ter plekke verkopen. Goudexperts zijn namelijk geïnteresseerd in het kopen van goud en zilver. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een koper. Dit kost je veel meer tijd en moeite en bovendien krijg je op deze manier vaak geen eerlijke prijs voor jouw sieraden.