5 goede redenen om geld te lenen

We lenen steeds makkelijker geld van de bank. Wij zetten de 5 beste redenen om geld te lenen op een rij. Van geld lenen voor je bedrijf tot de aanschaf van een woning. 

Er zijn ook zo veel redenen om geld te lenen voor verkeerde doeleinden. Zo wordt er vaak geld geleend voor onbelangrijke spullen. Denk hierbij aan een telefoon. Hoeveel mensen tegenwoordig hebben wel niet een lening afgesloten waarbij ze maandelijks een bedrag moeten betalen om hun telefoonrekening te betalen. Een goede redenen om geld te lenen kan bijvoorbeeld zijn: geld lenen voor jouw bedrijf, geld lenen voor een woonhuis of geld lenen voor investeringen in jezelf. 

Dit zijn 5 goede redenen om geld te lenen:

Wij zetten de 5 redenen even voor je op een rij: 

  1. Geld lenen voor je bedrijf
  2. Geld lenen voor een huis 
  3. Geld lenen voor duurzame investeringen
  4. Geld lenen voor investeren in jezelf 
  5. Geld lenen voor financiële noodsituaties 

1.    Geld lenen voor je bedrijf

Het is altijd goed om geld te lenen voor ontwikkeling in jezelf. Een ontwikkeling in jezelf kan betekenen dat jij een bedrijf hebt dat je wil laten groeien. Zo kan je denken aan een zakelijke lening van Floryn of lenen bij een andere bank. Vaak zit er ook een belastingvoordeel aan zo’n lening omdat je het doet op een zakelijke manier. Dit is vaak goedkoper dan als particulier. 

2.    Geld lenen voor een huis

Het grootste gedeelte van de mensen sluit een hypotheek af. Dit is eigenlijk ook een lening en deze sluit je af voor een woning. Jij wil in een huis wonen, maar om in één keer 200.000 euro te betalen is onmogelijk in veel gevallen. Daarom is een hypotheek hiervoor de beste manier. Dit is dan ook een hele goede reden om geld te lenen. 

3.    Geld lenen voor duurzame investeringen 

Dit is geld dat je altijd weer terug kan verdienen. Wanneer jij jouw woning wil verduurzamen kan dit veel geld kosten. Denk aan zonnepanelen of een warmtepomp. Van de overheid kan je steun krijgen, maar een restbedrag kan je vaak lenen. Daarom is dit een slimme manier om geld te lenen. 

4.    Geld lenen voor investeren in jezelf

Soms moet je ook een beetje aan jezelf denken en je eigen toekomst. Wil jij bijvoorbeeld een dure opleiding gaan volgen kan dit flink wat geld kosten. Maar een lening kan dan uitkomst bieden. Wanneer jij denkt dat je het geld uiteindelijk terug kan verdienen door je bedrijf verder uit te bouwen, dan is dit een slimme investering. 

5.    Geld lenen voor Financiële noodsituaties 

Dit is vaak niet de slimste manier van geld lenen omdat er veel emotie bij komt kijken. Maar in sommige gevallen zal je wel geld moeten lenen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ineens zonder wasmachine komt te zitten of de koelkast is stuk gegaan. Je hebt een gezin met 4 kinderen en je wil goed voor ze blijven zorgen. In geval van nood kan je dan een lening afsluiten. Een goed programma om eens te kijken is Steenrijk & Straatarm. Hierin zie je gezinnen die soms echt uit nood geld moeten lenen.