Trending: overal bereikbaar zijn via WhatsApp, zónder je mobiele telefoon

Heb jij de computerversie van WhatsApp al ontdekt? Dan kun je al jouw apps beantwoorden via de laptop of tablet in plaats van met bijvoorbeeld je nieuwe iPhone. Handig! Alleen heb je wel een mobiel nodig. Dat betekent dat als je batterij op is, of als je een keer je mobiel bent vergeten, je direct niet meer bereikbaar bent. Maar… daar komt verandering in. Straks kun je overal en op meerdere apparaten WhatsApp gebruiken. In deze blog vertellen we je er alles over.

Op dit moment is WhatsApp druk aan het werk om straks een nieuw systeem te lanceren voor iOS 13 en lager. Nu kun je nog op je computer WhatsApp openen door je telefoon te koppelen. Maar deze koppeling is straks niet meer nodig. Dat betekent dat je straks ook zonder actieve telefoon gebruik kunt maken van de applicatie. Bijvoorbeeld op je laptop of je tablet.

Wat verandert er dan?

Nu is het nog zo dat je telefoon opgeladen in de buurt moet zijn om contact te maken met bijvoorbeeld je laptop of tablet. Dit gebeurt via een QR-code. Zo kun je gemakkelijker en sneller berichten sturen door middel van je beeld en toetsenbord in plaats van met je telefoon. Een functie die lijkt op bijvoorbeeld Facebook Chat.

Voor wie deze applicatie nog niet kent. WhatsApp is een gratis online programma waarmee je eenvoudig en snel berichten kunt versturen. Deze applicatie wordt constant veranderd en aangepast. Waardoor je tegenwoordig ook over de hele wereld kunt bellen en videobellen. Je kunt foto’s en video’s naar elkaar versturen. En met meerdere mensen een groepsapp vormen.

WhatsApp Business-app

Naast WhatsApp voor particulieren is er tegenwoordig ook een WhatsApp Business-app. Deze is speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemingen. Zo kunnen bedrijven gemakkelijk contact houden met klanten door middel van handige tools en automatische berichten. Ook worden je berichten gemakkelijk gesorteerd. Zou kun je zakelijk én privé van elkaar onderscheiden. Of de nieuwe update ook bij WhatsApp Business zal werken, is nog niet bekend.

Ook is het nog onduidelijk wanneer we deze nieuwe update precies kunnen verwachten. Dat komt ook doordat deze informatie is verschaft door de website WABetaInfo, een website die betekent staat doordat ze regelmatig betrouwbare informatie lekt, zeker op het gebied van applicaties.

Dit is een Samenwerking met KPN.