Whatsapp gebruiken zonder online status

Whatsapp gebruiken zonder online status

WhatsApp is een van de meest gebruikte apps voor sociale netwerken. Sommige functies kunnen echter soms inbreuk maken op de privacy.  Zoals de profielfoto, laatst gezien of online status die voor iedereen zichtbaar is. In deze blog bespreken we hoe je op Whatsapp online status verbergen het best voor elkaar krijgt.

Om te beginnen heeft WhatsApp privacy-instellingen geïntroduceerd waarmee gebruikers kunnen bepalen wie hun online status kan zien. We laten je verschillende manieren zien om de online status van WhatsApp te verbergen op Android en iPhone.

Kun je je verbergen als je online bent op WhatsApp?

Wanneer je actief of beschikbaar bent op WhatsApp, dan wordt jouw status online weergegeven. De zichtbaarheid van de online status kan echter soms problematisch zijn. Zeker aangezien de meeste mensen denken dat online verschijnen betekent dat jij hun berichten hebt gelezen. De vraag is: hoe kun je je verbergen als je online bent op WhatsApp?

Er zijn geen instellingen om daadwerkelijk offline te verschijnen in WhatsApp als je online bent. Je kunt jouw instellingen echter aanpassen zodat alleen bepaalde mensen jouw laatst gezien of online status kunnen zien. Maar als je de online status van WhatsApp ronduit wilt verbergen, kun je een van de verschillende dingen doen.

Hoe kun je jouw online status Whatsapp verbergen op een Android?

Hoe kun je jouw online status Whatsapp verbergen

WhatsApp online status en laatst gezien vertellen je contacten of je online of offline bent. Ook geeft het aan wanneer je de app voor het laatst hebt gebruikt. Wanneer je je online status en laatst gezien verbergt, zie je de laatst geziene en online status van anderen niet.

Om jouw online status van WhatsApp en laatst gezien op een Android-telefoon te verbergen doe je het volgende:

 • Stap 1: Tik op de optie meer en ga naar Instellingen.
 • Stap 2: Tik op Privacy > laatst gezien. Er zijn vier opties voor wie mijn laatst gezien kan zien; iedereen, mijn contacten, mijn contacten behalve niemand.
 • Stap 3: Tik op Niemand om jouw laatst geziene voor iedereen te verbergen.
 • Stap 4: Tik op “Hetzelfde als laatst gezien” voor “wie kan zien wanneer ik online ben”.

Schakel de vliegtuigmodus in op Android

Een andere manier is om de vliegtuigmodus in te schakelen. Ga als volgt te werk om de vliegtuigmodus op Android in te schakelen:

 • Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk en schakel de schakelaar in voor Vliegtuigmodus.
 • Schakel de vliegtuigmodus in op Android

Je kunt ook vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden vegen om toegang te krijgen tot het bedieningspaneel. Tik vervolgens op de vliegtuigmodus om deze in te schakelen. In sommige Android-modellen kun je gewoon naar Instellingen gaan en de schakelaar voor Vliegtuigmodus inschakelen.

Hoe kun je jouw online status Whatsapp verbergen op een iPhone?

Er is enig verschil tussen de Android en de iPhone. Voor iOS-gebruikers die hun status willen verbergen zijn de volgende stappen:

 • Open WhatsApp en klik vervolgens op de instellingenopties aan de rechterkant van jouw scherm.
 • Tik op Account en selecteer vervolgens Privacy. Je ziet ook de vergelijkbare optie Laatst gezien en online.
 • Tik daarop en selecteer een optie uit: Iedereen, Mijn contacten, Mijn contacten behalve… en Niemand.

Schakel de vliegtuigmodus in op de iPhone

Stappen voor het inschakelen van de vliegtuigmodus op de iPhone:

 • Ga naar Instellingen en schakel de schakelaar in voor Vliegtuigmodus.
 • Je kunt ook vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden vegen om toegang te krijgen tot het Control Center.
 • Tik hier op het pictogram met een vliegtuig om de vliegtuigmodus in te schakelen.

Verberg de onlinestatus in Instellingen in Android en op iPhone

Je kunt er ook voor kiezen om jouw laatst gezien-status te verbergen. Ga als volgt te werk om de laatst geziene status op iPhone en Android te verbergen:

 • Start WhatsApp en klik op het pictogram Instellingen.
 • Ga dan naar Account > Privacy > Laatst gezien.

Je kunt het instellen op Niemand of Mijn contacten, behalve als je het alleen voor bepaalde mensen wilt verbergen. Door deze instellingen toe te passen, kun je jouw laatst geziene status voor iedereen of geselecteerde personen verbergen.

Verberg de typestatus op WhatsApp

Wanneer je met iemand aan het chatten bent op WhatsApp, kunnen ze “Typen…” onder je naam zien staan. Je kunt hierbij hulp krijgen van apps van derden om jouw typestatus te verbergen.

Als je een Android-telefoon hebt, moet je de GBWhatsApp-app downloaden, terwijl er voor iPhone-gebruikers de WhatsApp++-app is.

 • Start GBWhatsApp op Android en WhatsApp++ op iPhone en verifieer jouw WhatsApp-account.
 • Start vervolgens je WhatsApp en ga naar Instellingen > Account > Privacy.

Conclusie

Door het bovenstaande proces te gebruiken, kun je eenvoudig jouw online status, typstatus en antwoordstatus voor iedereen verbergen. Mensen zien de tag “Online” niet langer onder jouw contactnaam. Ze kunnen de type-indicator niet eens zien als je de genoemde functie inschakelt.